
Vítejte v LEAFu. Šéfkuchařka Barbora Šimůnková a sommelier Michal Bílek se spojili a tvoří kulinářský zážitek vydávající se cestou rozmanitosti přírody, spolu s měnící se nabídkou dle sezóny a úrody místních farmářů. S pečlivě vybranými víny, jak českými, tak i evropskými, pozvedá Leaf suroviny stojící na okraji do středu zájmu. Řepa. Brambora. List. Umně připraveno a servírováno, se skleničkou vína za svitu svíčky.
Naše denní menu se vyvíjí spolu s přírodou, v souladu s českou kuchyní a inspirováno světovou gastronomií. V Leaf spolupracujeme přímo s lokálními farmami. Plodiny jsou brány jak přichází jejich čas v průběhu roku a maso pochází pouze z míst, kde si cení života chovaných zvířat. To vše s ohledem na udržitelnost. Společně se snažíme zemědělství a udržitelný chov podpořit, a předat něco z toho naší komunitě, ve snaze být trochu ohleduplnější k naší planetě. Jsme tu, abychom našli nové přátele a pohostili Vás, tak nás přijďte navštívit.
Forbes: Mladá šéfkuchařka tady vládne kuchyni světové úrovně
Gourmet: Příští stanice Strašnická
Lidovky.cz: Vaření jako droga. Proč stojí restauraci Leaf stojí za návštěvu?
Lovime.bio: Lokálně, sezónně a bez odpadů: „zelená“ restaurace LEAF
Ženy.cz: Je super, když hostům chutná, důležitá je ale i udržitelnost
Lofficielibiza.com: LEAF is one of the hottest fine dining tips in town
The Voyages of Tim Vetter Podcast: Food Culture In Prague with Bára Šimůnková
Radio Wave: Baví mě ukazovat lidem, jak je zelenina zábavná, říká šéfkuchařka Bára Šimůnková
Info.cz: Zelenina má všelijakou pověst. Ukazuji lidem, že může mít spoustu chutných podob